Als je denkt aan een boormeester, zie je misschien meteen grote machines en stevig gereedschap voor je. Het klinkt als een mooi beroep waar je precies en handig voor moet zijn. Maar wat houdt deze functie nu écht in? In deze blog duiken we dieper in de dagelijkse werkzaamheden van een boormeester en laten we zien waarom deze baan zoveel meer is dan het bedienen van een boormachine.
Een boormeester werkt vaak in de grond-, weg- en waterbouw (GWW) of in een gespecialiseerde branche. Hun voornaamste taak? Het aanbrengen van boorgaten op locaties waar dit cruciaal is, zoals voor funderingen, palen, leidingen of kabels. De boormeester is verantwoordelijk voor het hele proces, van de voorbereiding tot de uitvoering en afwerking.
Het werk van een boormeester is gevarieerd en vraagt om een combinatie van technische kennis, verantwoordelijkheid en praktisch inzicht. Een gemiddelde werkdag ziet er ongeveer zo uit:
Een goede boormeester heeft niet alleen technische kennis, maar ook andere vaardigheden, zoals:
Oog voor detail: Precies werken is essentieel bij het boren.
Probleemoplossend vermogen: Elk project is anders, en obstakels vragen om creatieve oplossingen.
Fysieke fitheid: Het werk kan fysiek zwaar zijn, vooral bij grote projecten.
Communicatievaardigheden: Je werkt vaak samen met een team en hebt contact met opdrachtgevers.
Aanpassingsvermogen: als Boormeester kan het wezen dat je in de kost werkt, hierbij is het belangrijk dat je je goed kan aanpassen.
Heb jij een passie voor techniek, werk je graag met je handen en zoek je een uitdagende baan waar geen dag hetzelfde is? Dan is werken als boormeester misschien wel jouw droombaan. Heb je interesse in een baan als boormeester? BR-Flex heeft verschillende vacatures in deze sector en helpt je graag verder. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zorgen we dat jij op de juiste plek terechtkomt!
Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met jou op!