Werken in de kost komt nog steeds veel voor in Nederland, vooral in de sectoren zoals de bouw, logistiek en techniek. Maar wat houdt werken in de kost nou eigenlijk in? Het betekent dat jij tijdelijk op een locatie ver van huis werkt en daar ook verblijft. Je verblijft dan bijvoorbeeld in een hotel of pension. Voor werken in de kost wordt gekozen omdat de reistijd te lang is om op en neer te reizen en er projecten op locatie uitgevoerd dienen te worden. Klinkt dit als iets voor jou? Bekijk dan hier de vacatures waarbij je in de kost kan werken. 

De voordelen van werken in de kost

  • Minder reistijd: In plaats van elke dag lange afstanden af te leggen, verblijf je dichtbij je werkplek. En zeg nou zelf, wie kiest er niet liever voor 10 minuten wandelen naar werk in plaats van een uur in de auto?
  • Focus op werk: er is minder afleiding van thuis waardoor je je volledig kunt storten op je werk, en dat betekent vaak ook dat je werk sneller klaar is. Meer focus = meer productiviteit.
  • Nieuwe omgevingen ontdekken: Werken in de kost is de perfecte kans om een nieuwe stad of regio te ontdekken. Overdag aan de slag, ’s avonds de lokale hotspots ontdekken.
  • Financiële voordelen: Vaak krijg je als werknemer een vergoeding voor je verblijf en soms zelfs nog extra bonussen. Dus terwijl jij nieuwe plekken ontdekt, worden de kosten voor je verblijf geregeld.

De uitdagingen van werken in de kost

  • Lang weg van huis: vooral als je kinderen of een partner hebt kan het moeilijk zijn om lang van huis te zijn.
  • Leefomgeving: Een hotel of pension is vaak comfortabel, maar laten we eerlijk zijn, het is niet helemaal hetzelfde als je eigen bed.
  • Verveling buiten werktijd: n een nieuwe omgeving is het soms lastig om je te vermaken, zeker als je niet veel mensen kent. Maar hé, misschien is dit wel het moment om een nieuwe hobby op te pakken.

Tips voor werken in de kost

  • Neem iets van thuis mee: Een paar foto’s van het thuisfront of dat kussen dat gewoon perfect ligt, kunnen een wereld van verschil maken. Zo voelt die hotelkamer toch net wat meer als jouw eigen plek.
  • Maak gebruik van je vrije tijd: pak die kans om de omgeving te verkennen waarin je werkt en verblijft of maak gebruik van de sportfaciliteiten die in de buurt zijn.
  • Bereid je thuisfront voor: zorg ervoor dat je familie en vrienden op hoogte zijn van wanneer jij in de kost werkt.

Is werken in de kost iets voor jou?

Heb je zin in een avontuur, nieuwe plekken ontdekken en tegelijkertijd lekker aan de slag gaan? Dan is werken in de kost misschien precies wat je zoekt! En geen zorgen, wij helpen je bij BR-Flex graag met het vinden van een passende vacature. Neem contact met ons op, en wie weet start jij binnenkort jouw nieuwe avontuur in de kost.

Kom in contact met ons!

U kan ons bereiken via ons telefoonnummer: 0523-610067 of vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

contact